Veeningen

"Thuis"

Een aantal professoren uit de gemeente de Wolden hebben jarenlang gewerkt aan hun onderzoek om antwoord te kunnen geven op vragen als: Wat is thuis? Is het begrip thuis voor iedereen hetzelfde? En wanneer ben je thuis? De resultaten van hun onderzoek presenteren ze op theatrale wijze en onder begeleiding van live-muziek zodat het publiek geboeid kan blijven kijken.

Regisseur: Roel Tichelaar

Productie-coördinator: Marjon Brouwer

Spelers Imke Berghuis, Leon van Duyvendijk, Betty Gras, Gerien Vos, Gebi Tetteroo.

Vlog: Leon Wohlrabe

Muzikanten: Mirjam Otten (klarinet), Jorien Meulema (klarinet), Marjon Brouwer (klarinet), Nel Bax (basklarinet), Michael Costello (contrabas) en Pieter-Bas Vroegindeweij (Slagewerk)

1/2

Kijk naar de video-impressie van "Thuis"

Aa en Hunze

"Maar.."

Maar dat kan ik niet. Maar dat mag niet! Ik ben maar alleen. Ik doe maar wat... In Aa en Hunze zijn we op zoek naar de ‘maar’. De ‘maar’ die je tegenhoudt, je hoofd vol twijfels brengt en je van je pad afbrengt. Maar ook de ‘maar’ die je uitnodigt, uitdaagt, confronteert en het beste uit jezelf haalt. Doe maar. Probeer maar. Maar wat als het lukt? 

De ‘maar’ van vroeger en de ‘maar’ van nu. Met muziek, spel, sport, zang, dans en poëzie brengt deze voorstelling een parade van ‘maren’ waarbij lokaal talent zich ‘maar’ even laat zien. 

Regisseur: Frank Odijk

Productie-coördinator: Colinda Feijth-Gerrits

Spelers: Laurens Boersma, Boudewijn Feijth, Rozemarijn Feijth, Ayat Frejeh, Damian Haak, Romy Haak, Mutasem Hussein, Walid Hussein, Joris Jans, Esther Keizer, Anne Martens, Elles Niepoth, Delano Post, Ammar Sharoua, Marleen Tuma, Johanna Veen, Peter Verboom, Hijlke Wierts en Lous Wierts

Verenigingen: Aignwies, Impuls, Muziekverengiging Drenthina, Popkoor Leek, Stal Royaal, Toneelvereniging VIOS

Dokkum

"Wij zijn"

Wij zijn is een voorstelling met muziek, dans, dicht, film en spel​ over de mensen die dokkum maken tot wat zij is: een prachtige plaats met een vriendelijk, open en verwelkomend karakter. De spelers hebben roots van over de hele wereld, maar nu zijn zij in Dokkum. En ze zijn trots op hun woonplaats, op zichzelf en op elkaar.

Regisseur: Nienke Zorgdrager

Regie-assistent: Tanja Cupido

Productie-coördinator: Abbas Faegh Darakhshan

Spelers: Rienk Jepkema, Younas Mehdi, Walter van den Molen, Renske Okma, Bajan Awad, Zeina Awas, Akke Brouwer (stadsdichter Dokkum).

Band: The Crazy Ones 

1/5

Kijk naar de video-impressie van "Wij Zijn".

Zuidlaren

"De Muren te Lijf"

Cliënten van Lentis en inwoners van Zuidlaren maken onder begeleiding van regisseur Margriet van den Eijnden een voorstelling over muren. Muren die veiligheid bieden, maar je ook kunnen afsluiten en isoleren. Deze voorstelling nodigt uit om eens achter die muur te kijken, en te ontdekken wat zich daar allemaal afspeelt. Een modern sprookje dat ons om leert gaan met de alledaagse realiteit.

Regisseur: Margriet van den Eijnden

Productie-coördinator: Astrid Warntjes

Medewerkers Lentis: Renée Taal, Nima Roomez Khaksari

@Lentis Band Berry, Jerry, Conny, Michiel, Jan-Jaap, Glen, Andries, Riesieram, Sonny Musicalgroep Kick Jorke Smits, Nienke de Man, Joy Eline de Groot Spelers Ton Jansse, Janneke Soeliman, Delano Post Film Marga Hoijtink De Dames Zingen Silvia Poel, Yolanda De Groot, Marjan Hofsteenge, Jantine Breemhaar, Trijnie Dijkhuizen, Janneke Soeliman. Leden van Theatergroep Geesteskracht 11, Jembe Band Lentis, Smartlappenkoor De Laatste Snik en de dansgroep van de Mozaïek

Sneek

"SamSam"

Iedereen een stem geven, dat is het streven voor het lokale programma bij Updiggin' in Sneek, SamSam. Eenheid in verscheidenheid, een ontdekkingstocht langs poëzie, muziek, en zang in verrassende (multiculturele) samenstellingen. Iedereen is belangrijk: alles doet er toe. De deelnemers, allemaal inwoners van Sneek, maar met diverse achtergronden, vonden elkaar in muziek, zang en poëzie.

Regisseur: Jaap de Vries

Muzikaal & artistiek coach: Ted Willemsen

Programma coördinator: Simone van de Kamp

Spelers Janneke Hoekstra (schilderkunst, capura), Mahmoud Moufleh (viool en Arabische luit), Abir Moufleh (zang), Natasja Schoot (zang, percussie), Sami Bodaka (zang, tamboerijn), Gerk Venema (zang, accordeon), Ted Willemsen (zang, gitaar), Simone van de Kamp (klarinet), Maaike van der Sloot (zang), Klaasje van Netten (zang), Bo van de Ploeg (zang), Attie Dottinga (zang, poëzie), Sadix Soidikh (zang), Ruurd Visser (poëzie) & De Hofkesjongers.

Hooghalen

"t Haoler Hart"

In ’t Haoler Hart wordt aan de hand van historische en hedendaagse videofragmenten het oude Hooghalen met het nieuwe vergeleken. ‘Vroeger was alles beter’, meent de één. De ander is het er niet mee eens. Was het vroeger beter? Was het dorp mooier, gezelliger, de jeugd beleefder? Of hebben we het nu eigenlijk best wel goed met elkaar? Deze bijzondere voorstelling gaat over de verbinding tussen het Hooghalen van vroeger en dat van nu, over de mensen die er leven en over wat het prachtige Drentse dorp te bieden heeft.

Regisseur: Minou Otten

Productiecoördinator: Ilse Koekoek

Buurtacademie Hooghalen: Ada de Boer en Ellen Stuijver

Spelers Aaltje Kinds, Hennie Braam, Ankie Snippe, Martin Geertsema, Minet Hazeveld, Iris de Weerd, Eva Dam, Vera de Bruijn, Anne Stoffers, Lieke Bregman. De koorleden van Advendo en van gospelkoor Resin, leden van de ouderengym, getalenteerde sporters uit Hooghalen. 

1/2

Kijk naar de video-impressie van "t Haoler Hart".

Norg

"Over de Grens"

Talent uit Norg zoekt in deze voorstelling de grens op. Zowel figuratief, want het maken van een eigen voorstelling is erg spannend en vereist zeker een bepaalde stap uit je comfort zone, maar ook letterlijk: aan de voorstelling werken vluchtelingen mee.

Regisseur: Janna Koops met medewerking van Els Pheifer

Productiecoördinator: Mart Nijboer

Spelers Adel Rachid, Rabi Bakir, Marja Smit, Jantje Doedens, Juliëtte Veenhoven, Tess Brinkman, Rick Nijboer, Els Pheifer Selectieturngroep Gymnastiek-vereniging K&V Linde Nijboer, Robin Tuijl, Maura Kemker, Yinte Smeyer, Tess Kersaan, Nadine Zwaneveld, Emma Bazuin, Irene Kuipers, Dagmar Goos, Jeska de Jong onder begeleiding van Zwanet Bus en Afien Auwema De Brinkzangers Rika de Groot, Aukje Julsing, Marianne Reitsema, Henk Strijker, Derktje ter Veld, Edith van Wolferen, Janny Duursema, Miep Steenbeek, Ingrid Lobeek, Nienke van Vondel, Tineke van Gelder, Kari Meyer, Jan Dekker, Marjolein Rooseboom, Hilly Aling, Annie Pieters, Ties Martens, Jantinus Bosman, Marty Heyn Line-Dance Marja Slagter, Dientje Auwema, Geziena Kroeze, Monique Mulder. Met op video Mandolineclub De Minstreels

1/2

Kijk naar de video-impressie van "Over de Grens".

Assen

"Thuis"

In Assen maakte een getalenteerde groep muzikanten en spelers de indringende voorstelling 'Thuis'. Want wanneer ben je thuis? Is dat iets fysieks; vier muren die je omsluiten en een dak boven je hoofd? Of kun je je ook thuis voelen in jezelf, of bij een ander? Kun je ook thuis zijn, maar je niet thuis voelen? Een bijzondere en maatschappelijk betrokken voorstelling over het thuisgevoel van bijvoorbeeld gedementeerden, en mensen die op de vlucht zijn voor menselijk, of natuurlijk, geweld.

Regisseur: Cilia Tromp

Productiecoördinator: Saskia Groenendijk

Spelers Klaas Loorbach, John Burkett, Rob Tuijl, Aïsha Matitaputty, Jacqueline van der Meer, Anas Abd Alfatah, Rabee,.

1/2

Kijk naar de video-impressie van "Thuis".

Winsum

"Ik was dus ik ben"

Cliënten van NOVO bakten cupcakes en brachten liedjes ten gehore in de foyer annex wasserette.  Acht vrouwen speelden, zongen en musiceerden op hoge hakken rondom de waslijn. Wie hangt tegenwoordig zijn vuile was nog buiten? Wat is het verschil tussen wit en bont? Jouw was en de mijne? Showband DOS blies zich de longen uit het lijf. Draaien maar; niets is wat het lijkt. Ik was, dus ik ben….. 

Regisseur: Christine Strijker

In de Blauwe Schuit in Winsum werkten o.a. mee: Lucia Hebers, Minke Soolsma, Anja Poelman, Gezina Medema, Ria Maring, Ria Segers, Marleen Weggemans, Fathia en Lammie de Haan. En een koor samengesteld uit aantal koren uit de omgeving. 

1/3

Kijk naar onze video-impressie van "Ik was dus ik ben".

Appingedam

"Binnenstebuiten"

Wat draag je? Doe je iets aan om te laten zien wie je bent of om je te beschermen? Hoe kijkt men naar jou en hoe wil je zelf het liefst gezien worden? Er wordt vaak snel geoordeeld over het uiterlijk, maar wat zegt dat?  Wat je ziet aan de buitenkant zegt nog niets over de binnenkant. “Never judge a book by the cover”.

Regisseur: Hiepie Hoogeveen

In Appingedam werken o.a. mee: Poëzie: Tiny Veldhuis. Zang (Mixed Melody): Lilian Schneider, Petra Meedendorp, Tineke Swart, Martha Boer, Johanna van Nieff, Gea Drent, Suzan Schortinghuis, Willeke Buist, Hennie de Wolde, Janet Romp, Ina Nolden, Matty Veenstra, Trijntje Bakker, Ingrid  Pruis. Muziek: Liesbeth Blauw, Rami Lubani, Halil Öder. Muziekschool Appingedam (Roy Mc Karen). Dans, solo: Durkje van der  Vlugt–Hoff. In een choreografie van Rianne Wiersma: Loes de Vries, Eline van der Velde, Melissa Bouwmeester, Jian Swieringa, Simone van der Ark. 

1/2

Kijk naar onze video-impressie van "Binnenstebuiten".

Veendam

"Veendiggin'"

De wind in je gezicht, drie stappen naar voren. Je spieren spannen zich, je handen grijpen het hout steviger vast. Met een zucht plant je de schep in de grond. Je voet drukt de spade verticaal de veengrond in. En graven maar. Een man, een vrouw, een kind, een Albaniër, zelfs een verdwaalde Zoutkamper. Dieper graaf je, sneller. Een viool, een keyboard, Pools gezang, van alles komt naar boven. Trots, saamhorigheid, een verloren ziel. Onschuld, planning, een vleugje fantasie. Beelden van oud en nieuw. Strijd en verbazing. Een schilderskwast met witte verf. Een helder licht. En tenslotte een lang wapperend doek. Voor u brengen we deze verhalen, deze ervaringen. Graaf met ons mee. 

Regisseur: Frank Odijk

In Veendam werkten o.a. mee: Jan van der Merk, Jeroen Eefting , Gerard Suelmann, Basz de Jonge, Tineke van Stipriaan, Yvonne Bralds, Inge Bilstra, Jakob Arbeider, Geeske de Jong, Rachelle Assendelft, Roxy Assendelft, Seraya Luksen, Max Palmans, Delano Post, Jordy Akse, Melissa Kaput, Theo Zwinderman, Jan van IJken, George Snow,Louwe Smit (doedelzak), Erik Keuning van de Zingende Schaal (klankschalen),
Polska Grupa en bewoners van het azc in Oude Pekela. Met medewerking van Van Beresteyn, stichting Met meer Cultuur (MMC) en muziekvereniging Voorwaarts.

1/2

Kijk naar onze video-impressie van "Veendiggin'"

Leek

"Contact"

Vanaf het eerste contact dat deze gelegenheidsformatie maakte was het duidelijk: dit zou een bijzondere reis worden. Onbekend voor elkaar, veel losse eindjes, maar de muziek verbond ons meteen. Oude muziek, nieuwe muziek, klassiekers en obscure geluiden. Voeg daar dans en beweging aan toe en het begon te knetteren. Tegenpolen die elkaar toch vinden. Oude mensen met jonge harten. Jonge gezichten in oude verhalen. 

Met veel plezier presenteren wij het resultaat van onze reis langs Afrika, Ede Staal, Ierland en Leek. Geen kortsluiting, maar energie die gaat stromen zodra we contact maken met elkaar. 

Regisseur: Saskia Broertjes

In Leek werkten o.a. mee: Dans- en gymgroep Let’s Move Grootegast-Lutjegast: Ina Manakane-Vegelin, Leonie Hoeksema, Elise van de Laan en Franziska Bos. Mien Westerkwartier: Rensina Dijkhuizen. Harp en viool: Iris Kemper. Tenorsaxofoon: Folkerd de Wit. Gitaar: Ronald Jongsma. Actrice: Ank Strang. Showband DOS: Nathalie Terpstra, Ingrid en Laudy Oldenhuis. Dwarsfluitorkest (op film): Mirjam Kok en Lindy Adema, Film en montage dwarsfluitorkest: Jesper Weerheijm.

1/3

Kijk naar onze video-impressie van "Contact".

Reacties van deelnemers  en bezoekers vind je op onze Facebookpagina 

Lokaal programma Updiggin'

Overal waar Updiggin' speelt en heeft gespeeld is een speciaal lokaal programma ontwikkeld door makers uit de regio. Nu Updiggin' (bijna) aan het einde is gekomen van haar tour door Groningen, Drenthe en Friesland, kun je hier lezen waar het programma over ging.

Wil je nog meedoen? Er is een laatste kans om je op te geven voor één van de programma's: in Veeningen (Drenthe). Iedereen die eens zelf op de planken wil staan, of dat nu is om te dansen, zingen, toneelspelen, schilderen of zelfs om een bepaalde sportieve activiteit te laten zien is welkom. De enige voorwaard: dat je in de buurt woont van waar het programma gemaakt wordt. Meld je aan via updiggin@gmail.com.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1/8

Kijk naar de video-impressie van "Wij Zijn".

Kijk naar de video-impressie van "Wij Zijn".

Solace I Guess | 06 28 87 83 45 

Website is gemaakt door Wisemice.nl